20 Aralık 2011 Salı

Bu blog nedir,ne değildir ?



Bu yazımda blogumun formatını anlatmak ve nelerle karşılacağınızı açıklamak,bu blogun ne amaçla olduğunu ve kesinlikle -ne amaçla olmadığını- belirtmek istedim.


Bugün başladığım bir diet var.Doktor kontrollünde ve 1-2 ay sonra spor eşliğinde devam edicem.Bu blogu hem dietimi takip etmek  hem de zayıflamak isteyen insanlara ışık tutmak için kullanacağım.Ne yediğimden tutun da,nasıl pişirdiğime kadar,işe yarayan taktiklere,doğal yöntemlere yada spor döngüsüne kadar herşeyi burada paylaşacağım.Böylece hem ben de ne kadar ilerlediğimi düzenli takip etmiş olacağım.


Bu bloga denk gelen özellikle 21 yaş altı kızlara söylemem gereken en önemli şey,kilonun sizi çirkinleştirmediği yada sadece zayıf insanların güzel olduğu gerçeğinin doğru olmadığı.Evet çoğu zaman kapıldığım duygusal anlar olacaktır ve bu tutumumla kimseyi yanlış etkilemek ve anoreksik hareketi desteklermiş gibi gözükmek istemiyorum.Herkes kendini sağlıklı hissettiği kiloda olmalıdır,kalmalıdır.Zayıflık eşittir güzellik ASLA değildir.Benim bu blogu yazma amacım tamamen intikam amaçlı da değildir.Evet beni yola çıkaran,kalbimi kırıp kendimi beğenmememi sağlayan duygu belki intikamdır ama hiç bir zaman bu duygunun beni ele geçirmesine izin vermeyeceğim.Sağlığım için de kilo vermek istiyorum.İnsanların beni beğenmesi için değil,son iki erkek arkadaşımın pişman olmasını istediğim için buna bir intikam hikayesi adını veriyorum.Kilolu kızların da pekala düzgün ilişkileri,mutlu bir hayatları vardır,sadece bana denk gelmedi.Bunun için kendimi suçlamıyorum,sadece sonuçları değiştirmeye çalışıyorum.


Kilo konusuna önem verdiğim kadar kendimi duygusal yönden iyileştirmeye ve akademik başarıma da önem veriyorum.Bu blog hiçbir zaman sadece kilo ve terkedilmişlikle dolu olmayacak.Bu çıktığım uzun ve zor yolda başıma gelen olayları,hayatımdan kesitleri,geçmiş hikayeleri yada gelecek hayallerimi de anlatmak istiyorum.Hiçbir zaman kolay bir hayatım olmadı,belki bu durumda olan diğer insanlar da beni bulur ve onlara biraz umut verebilirim.


Hiçbir zaman aşağılık kompleksim yada kendime güven sorunum olmadı.Aksine bu zamana kadar kendimi hep beğendim hep ne istediysem giydim sevdiğim,güvendiğim arkadaşlarım oldu,çok fazla güzel anı biriktirdim.Hiçbir zaman bir erkeğin gelip psikolojimi böylesine dağıtmasına izin vermezdim lakin gafil avlandım.Okulda gelen başarısızlığımın da buna çok etkisi oldu ve elimde hiçbir şey kalmamış gibi hissettim.Her neyse beni okuyan kimsenin,beni bunalımda,kötü bir ruh halinde,yıkılmış,dağılmış bir kız olarak düşünmesini istemem.Hala makyaj yapıp,güzel giyinip dolaşacak enerjiyi kendimde bulabiliyorum sadece kalbim çok kırık.Bu yüzden bu blog ortaya çıktı.


Beni biraz anladıysanız ne mutlu bana.Benim sizden,bu blogu takip edenlerden beklediğim tek şey ise sadece bana destek olmanız.Bu yolda çok zorlanacağımı biliyorum ve belki de kötü,yanlış kararlar vereceğim,çoğu zaman duygusal davranıp belki eski sevgilimlerimle ile ilgili yanlış adımlar atmaya çalışacağım,benim tek isteğim,oralarda 1 kişi bile benim sesimi duyuyorsa bana destek olduğunu bilmek isterim.Ayrıca Türkiye'de ve hatta Dünya'da kilolu kadınların yaşadığı bir çok sorunu bizzat gözlemleyip,iş hayatında,okul hayatında nasıl zorluklar çektiklerini anlatmak istiyorum.Çok fazla seyahat eden biriyim,size buralardan da deneyimlerimi anlatmak,dar uçak kemerlerinden tutun da iş yerinde mobbing'e kadar biz kilolu kadınların karşılaştığı bir çok sorunla ilgili konuşmak ve bu konuda insanları bilgilendirmek isterim.Yaşım 21 ve yaşımdan büyük bir işe kalkıştığımı farkındayım bu yüzden benim gibi hem kocaman bedenli hem de kocaman kalpli kadınların desteğini bekliyorum.


Beni takip etmeye devam edin.
Sevgiler.

6 yorum:

  1. bol şans :) azim olduktan sonra her şey olur, ben de diyetisyenle 10 kilo verdim, sporla sıkılaştım. yeter ki iste, kilo vermek gerçekten kolay :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler :) İlk yorumum senden geldi,benim için gerçekten çok önemliydi.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. onemli olan kocaman kalpli olabilmek, bedeni elbet degistirirsin azmettikten sonra ;)

    YanıtlaSil
  4. baslamak ve hayal etmek basarmanın yarısıdır guzel kardesım, senı sureklı okuyarak desteklıyecem, belkı gecmı gordum bılmıyorum ama, basaracagından emınım, sevdıgım adamın benı plajta gorup arkadasına denız anası dedıgını duydugum andan ıtıbaren, ınsanların gercek dusuncelerının cogunun gorsellıge onem verdıgını cok daha ıyı anlamıs oldum.. sevgılerımle.

    YanıtlaSil
  5. Selam şişko ben de şişko !Hakkında kısmını okudum farklı görünsek de aynı şeyleri anlatıyoruz.Aynı şeyler bana da yaşatıldı okurken sanki biri benim yaşadıklarımı yazmış gibi hissettim.Sadece söylemek istedim.Yalnız değilsin !

    YanıtlaSil
  6. kaderdaşım.. bloğa yeni yazılarını bekliyorumm...

    YanıtlaSil